Hvorfor varmepumpe? - Oslo Varmepumpe AS

22 28 04 50
Title
Go to content
- HVORFOR VARMEPUMPE -

HVORFOR VARMEPUMPE?
SPARE STRØM, TENKE PÅ MILJØET,  BEDRE INNEKLIMA, GOD SOMMERVARME OM VINTEREN OG KJØLING PÅ VARME SOMMERDAGER. DA ER VARMEPUMPE/AIRCONDITION NOE FOR DEG.

Anskaffelse av en varmepumpe er i dag det mest energieffektive tiltak man kan gjøre for å spare strøm på oppvarming av bolig eller andre lokaler. Ca 70% av energiforbruket i en bolig går til oppvarming. Av dette er sparepotensialet fra 35-70% avhengig av forholdene der huset står og huset selv.
I Oslo og på kysten/østlandet er årsmiddeltemperaturen +5,9 grader mens indre østlandet har 1,3 grader. Dermed vil årsvarmefaktor bli forskjellig på en pumpe plassert i Oslo og en på Røros. Varmefaktor er kw ut/kw inn målt over tid, COP er effektfaktor pr øyeblikk.

Mitsubishis gamle modell srk 25 zfx-s har blitt testet i sverige under forskjellige forhold: Ved utetemperatur +7 / Med 100% effekt= COP 3,5. Med 75% effekt = COP 4,3. Med 50% effekt = COP 4,9. Ved + 2 / 100% effekt = COP 3,1. Med 50% COP 3,9. Målt Ved -7c med 100% effekt = COP 2,7. Ved -15 var COP på 2,3 og ved -18 på 2,2. Dette var testvinneren . Nå er den nye modellen zgx-s i salg, den er en forbedret og nyere versjon. Se opp for parallelimporterte pumper som ikke er for nordiske forhold.

Det er pr idag solgt ca 270 000 varmepumper i Norge totalt og dette gir en årlig produksjon av strøm tilsvarende 7 alta kraftverk (ca 4 TWh) Så økningen i bruk av varmepumper demper behovet for mer kraftutbygging.
I alle våre naboland er varmepumper mye brukt pga strømprisene og nå også fordi folk er mer miljøbevisste. Den nye tendensen vi ser i Norge går mye på miljøbevissthet, Der mange bytter ut forurensende oppvarmings kilder med ren fornybar energi. En varmepumpe er en stor investering, Men den begynner å betale seg med en gang, da de fleste luft/luft varmepumper har betalt seg på 4 – 6 år avhengig av effekt og strømpris.


Back to content